Dovlecei cu nucă

Printeaza

Dovlecei cu nuca din: dovlecei, nuca, patrunjel verde, unt si piper.

Ingrediente:

  • 350–500 g dovlecei
  • 12–16 jumătăti de nucă tăiate nu prea mărunt
  • 2 linguri pătrunjel verde tocat
  • 40–50 g unt
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Ştergeţi dovleceii cu un servet de bucătărie şi le îndepărtaţi capetele. Tăiaţi dovleceii felii subtiri, îi puneţi într-o strecurătoare, presăraţi peste ei sare şi îi lăsaţi să se scurgă.

Apoi clăţi dovleceii cu apă rece şi îi usucaţi cu hârtie absorbantă.

Încingeţi untul într-o tigaie până ce face spumă, adăugaţi dovleceii şi îi lăsaţi la dunstuit 5-6 minute, la foc potrivit (să fie moi, nu păstoşi).

Săraţi şi piperaţi dovleceii, îi presăraţi cu nuca tăiată şi cu pătrunjelul tocat şi îi mai dai o dată prin unt, înainte de a-i servi. Este un preparat lejer.

Dovlecei cu nucă

Dovlecei cu nucă

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • dovlecei cu nuca

1 comentariu

  1. UNDUREANU GEORGWETA

    Imi place sa gatesc si de aceea sunt interesata de retetele dvs.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.