Mâncare de mânzat cu sos
PrinteazaO reteta delicioasa de mancare de manzat cu sos din: fripturi de manzat, ciuperci, ceapa, faina alba, vin rosu, ulei, sare, piper si cimbru.
- 3 fripturi de manzat
- 300 g ciuperci champignon proaspete
- 1 ceapa medie
- 1 linguria cu faina alba
- 125 ml vin rosu sec
- ulei
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare:
Freacă bucăţile de carne cu sare şi piper şi rumeneşte- le câteva minute, pe ambele părţi, în uleiul încins.
Taie ceapa şi pune-o în tigaie după ce scoţi fripturile. Când ceapa capătă o culoare aurie, adaugă făina şi vinul. Amestecă până ce obţii o pastă.
Lasă sosul să dea în câteva clocote, apoi adaugă ciupercile. Ţine-le pe foc până se pătrund.
Intr-o tavă unsă cu ulei, pune fripturile rumenire şi toarnă sosul împreună cu ciupercile, astfel încât să le acopere.
Presară cimbru uscat şi ţine tava la cuptor cam o oră. Serveşte friptura de mânzat cu cartofi cu rozmarin la cuptor.
Mâncare de mânzat cu sos
Pofta buna!