Vinete coapte cu sos de rosii
PrinteazaO reteta delicioasa de vinete cu: rosii, ceapa rosie, ardei capia, sare, piper, cimbru.
- 4 vinete mici
- un kg roşii
- o ceapă mare roşie
- 2 ardei capia
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare:
Se spală vinetele, se şterg şi se taie pe lung în felii potrivite. Se presară sare grunjoasă şi se pun în sită să se scurgă de sucul toxic. Separat, se spală roşiile, se opăresc şi se decojesc.
Se pasează cu blenderul, iar piureul se trece prin sită, apoi se pune la foc cu sare, usturoi, miere, piper, cimbru, busuioc şi ulei. Se lasă să scadă uşor.
Separat, se iau feliile de vinete şi se rumenesc pe grătar Se servesc cu sosul de roşii şi cu brânză tofu şi se ornează cu busuioc proaspăt.
Vinete coapte cu sos de rosii
Pofta buna!