Tortulete crocante din: faina, unt, praf de copt, sare, ciocolata, oua, zahar, miere, cafea, vanilie, smantana, alune, frisca. Ingrediente: Pentru blat: 125 g făină 115 g unt o linguriţă praf de copt 1/4 linguriţă sare 150 g ciocolată de menaj 3 ouă mari 50 g zahăr 3 linguriţe miere o lingură cafea tare esenţă de […]
Tortuleţe cu glazură de ciocolată
PrinteazaO reteta delicioasa de tortulete cu glazura de ciocolata din: unt, zahar, amidon, faina, oua, lamaie, branza de vaci, zahar pudra, glazura de ciocolata, unt, smantana, sare si ciocolata.
- 300 g unt
- 300 g zahăr
- 175 g amidon
- 175 g faină albă
- 4 ouă
- 1 lămâie
- 300 g brânză de vaci cremoasă
- 60 g zahăr pudră
- 150 g glazură de ciocolată
- 10 g unt
- 70 ml smantana dulce
- sare
pentru decor:
- flori lampion
- ciocolata
Mod de preparare:
Freacă untul cu zahărul şi coaja rasă de la o lămâie.
Adaugă gălbenuşurile pe rând, amestecând după fiecare.
Incorporează amidonul şi faina cernute, apoi albuşurile bătute spumă cu un praf de sare.
Unge cu unt forme mici pentru sufleu, tapetează-le cu faină, umple-le cu compoziţia obţinută anterior şi coace-le circa 30 de minute la 180° C.
Lasă-le să se răcească, taie-le în două pe orizontală şi umple-le cu brânză de vaci frecată cu zahărul pudră.
Topeşte glazura la bain-marie împreună cu untul şi cu smântână şi glazurează tortuleţele, nivelând cu un cuţit.
Lasă-le să se răcească şi decorează cu flori-lampion şi cu bucăţi de ciocolată.
Tortuleţe cu glazură de ciocolată
Pofta buna!
poate iti place si:
Tortulete crocante
Tortulete cu ciocolata si alune
Tortulete cu ciocolata si alune din: oua, faina, alune de padure, zahar, apa, suc de lamaie, ulei, coaja de lamaie, zahar vanilat, pesmet din biscuiti, zahar, lapte, unt, scortisoara, ciocolata de menaj si unt. Ingrediente: blat: 6 oua 250 g faina 150 g alune de padure macinate 150 g zahar 50 ml apa + suc de […]
Pofta buna!