Focaccine de cartofi cu legume
PrinteazaO reteta delicioasa de Focaccine de cartofi cu legume din: faina alba, cartofi, lapte, drojdie de bere, ulei de masline, vinete si dovlecei, rosii cherry, mozzarella, oregano, sare si piper.
pentru focaccine:
- 250 g faină albă „000″
- 120 g cartofi
- 100 ml lapte
- 10 g drojdie de bere
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
pentru legume:
- 150 g vinete şi dovlecei în ulei (conserve)
- 150 g roşii cherry
- 150 g mozzarella
- 1 lingură ulei de măsline
- oregano
- sare şi piper
Mod de preparare:
Dizolvă drojdia în lapte, adaugă făina, uleiul şi cartofii fierţi şi zdrobiţi în prealabil. Frământă până când obţii un aluat omogen.
Strânge aluatul în formă de bilă, acoperă-l cu un şervet de bucătărie şi lasă-l să dospească circa 1 oră.
Intre timp, aşază roşiile într-o tavă, unge-le cu uleiul de măsline, presară-le cu sare, piper şi oregano, după gust, apoi coace-le 15 minute în cuptorul încălzit la 180° C.
Taie mozzarella cuburi şi pune-le pe hârtie absorbantă ca să se scurgă.
Intinde aluatul şi formează din el rulouri. Taie bucăţi din rulouri şi formează discuri cu diametrul de circa 8 cm. Aşază-le în tavă şi lasă-le să mai dospească încă 15 minute.
Coace-le 15 minute la 190° C. Distribuie pe fiecare focaccină legume şi bucăţi de mozzarella şi dă-le Ia cuptor încă 15 minute. Serveşte-le calde.
Focaccine de cartofi cu legume
Pofta buna!