Focaccine de cartofi cu legume

Printeaza

O reteta delicioasa de Focaccine de cartofi cu legume din: faina alba, cartofi, lapte, drojdie de bere, ulei de masline, vinete si dovlecei, rosii cherry, mozzarella, oregano, sare si piper.

Ingrediente:Focaccine de cartofi cu legume

pentru focaccine:

  • 250 g faină albă „000″
  • 120 g cartofi
  • 100 ml lapte
  • 10 g drojdie de bere
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin

pentru legume:

  • 150 g vinete şi dovlecei în ulei (conserve)
  • 150 g roşii cherry
  • 150 g mozzarella
  • 1 lingură ulei de măsline
  • oregano
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Dizolvă drojdia în lapte, adaugă făina, uleiul şi cartofii fierţi şi zdrobiţi în prealabil. Frământă până când obţii un aluat omogen.

Strânge aluatul în formă de bilă, acoperă-l cu un şervet de bucătărie şi lasă-l să dospească circa 1 oră.

Intre timp, aşază roşiile într-o tavă, unge-le cu uleiul de măsline, presară-le cu sare, piper şi oregano, după gust, apoi coace-le 15 minute în cuptorul încălzit la 180° C.

Taie mozzarella cuburi şi pune-le pe hârtie absorbantă ca să se scurgă.

Intinde aluatul şi formează din el rulouri. Taie bucăţi din rulouri şi formează discuri cu diametrul de circa 8 cm. Aşază-le în tavă şi lasă-le să mai dospească încă 15 minute.

Coace-le 15 minute la 190° C. Distribuie pe fiecare focaccină legume şi bucăţi de mozzarella şi dă-le Ia cuptor încă 15 minute. Serveşte-le calde.

Focaccine de cartofi cu legume

Focaccine de cartofi cu legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.