Roşii umplute cu orez şi ciuperci
PrinteazaO reteta delicioasa de rosii umplute cu orez si ciuperci din: rosii, ciuperci, ceapa, ulei de masline, usturoi, marar si orez.
Poate te intereseaza si:
- 10 roşii mijlocii
- 400 g ciuperci proaspete
- 1 ceapă mare
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi
- ½ legătură mărar
- 4 linguri orez, de preferinţă brun
Mod de preparare:
Spălaţi roşiile şi tăiaţi fiecăreia câte un căpăcel. Cu ajutorul unei linguriţe, îndepărtaţi miezul roşiilor.
Puneţi la fiert orezul, în 250 ml apă. Curăţaţi şi spălaţi bine ciupercile. Tăiaţi mărunt miezul roşiilor, ciupercile, usturoiul, mărarul şi ceapa, în prealabil curăţată.
Căliţi puţin ceapa în ulei, apoi adăugaţi usturoiul şi ciupercile, continuând să le căliţi împreună. Când ciupercile s-au înmuiat, puneţi miezul roşiilor şi lăsaţi amestecul să scadă la foc mic.
Încorporaţi orezul şi mărarul în compoziţia cu ciuperci. Umpleţi roşiile cu acest amestec, le aşezaţi într-un vas uns cu ulei şi le stropiţi cu apă. Introduceţi vasul în cuptor pentru 15 minute. Serviţi roşiile calde.
Roşii umplute cu orez şi ciuperci
Pofta buna!
fff bune rosiile cu orez si ciuperci