Supa de peste cu smantana si ardei iute
PrinteazaSupa de peste cu smantana si ardei iute
- 900 g crap fără cap şi coadă
- 200 g icre şi lapţi de crap
- 500 g cap de crap
- 250 g ceapă roşie
- 20 g boia de ardei iute
- 150 g smântână
- 10 g ardei iute
- 20 g sare
- 1 lămâie
- 1 foaie de dafin
Mod de preparare:
Tai ceapa rondele, iar crapul felii. Speli capul, lapţii şi icrele. Tai lămâia în două, jumătate o storci şi jumătate o tai felii. Pui ceapa şi capul crapului în apă sărată, adaugi boia şi laşi să fiarbă o oră.
După ce a fiert pui feliile de peşte, iar după 10 minute lapţii şi icrele şi laşi să mai fiarbă 5 minute. Scoţi feliile de peşte cu o strecurătoare şi le dezosezi.
Strecori supa şi completezi cu apă până la 1,5 l. Condimentezi cu foaia de dafin şi sucul de la jumătatea de lămâie, mai laşi să fiarbă 5 minute, apoi adaugi smântână şi peştele dezosat, ardeiul iute, feliile de lămâie şi mai dai supa în câteva clocote. Are un gust delicios dacă o ţii într-un ceaun şi o serveşti fierbinte.
Supa de peste
Pofta buna!