Ciorba cu perisoare si zeama de varza din: ceapa, morcov, ardei, telina, pastarnac, patrunjel, zeama de varza, ulei, carne, ceapa, verdeata, sare, piper. Ingrediente: o ceapă un morcov un ardei gras o felie dintr-o rădăcină de ţelină o rădăcină păstârnac o rădăcină pătrunjel 500 ml zeamă de varză 2 linguri ulei Pentru perişoare: 400 g […]
Ciorbă groasă de perişoare
PrinteazaO reteta de ciorba groasa de perisoare din: oase de vitel, carne tocata de vita, orez, ou, paine, ceapa, morcovi, ardei gras, cartofi, rosii, bors, leustean, patrunjel si sare.
- 1 kg oase de viţel
- 500 g came tocată de vită
- 2 linguri cu orez
- 1 ou
- 2 felii de pâine
- 3 cepe
- 2 morcovi
- 4 cartofi
- 1 ardei gras
- 1 cutie cu roşii decojite
- 1 l borş
- leuştean
- pătrunjel
- sare
Mod de preparare:
Intr-un castron, amestecă bine carnea cu orezul, oul, o ceapă tocată fin, un praf de sare şi pâinea înmuiată şi stoarsă.
Spală oasele şi pune-le la fiert în apă cu sare. Adună spuma ori de câte ori este nevoie.
După o jumătate de oră, scoate oasele din zea¬mă, pune restul de ceapă şi morcovii tăiaţi mai mare.
Lasă să dea în câteva clocote, pune perişoarele în supă. Când sunt aproape fierte, adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe.
Spre final, adaugă ardeiul gras şi roşiile decjite.
Acreşte cu borşul fiert separat, potriveşte gustul de sare şi aromatizează cu verdeaţa tocată fin.
Ciorbă groasă de perişoare
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciorba de perisoare cu peste
Ciorba de perisoare cu peste din: ceapa, morcov, pastarnac, ardei, rosii, suc de rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 ceapă medie 1 morcov 1 păstârnac 1 ardei capia 2 roşii coapte 1 cană de suc de roşii ulei sare Pentru perişoare: 400 g carne de peşte (macrou, somn) 1 ceapă mică 2 linguri de orez […]
Pofta buna!