Tartă cu anghinare şi păstrăv afumat

Printeaza

Tarta cu anghinare si pastrav afumat din: faina, ulei de masline extravirgin, anghinare, pastrav afumat, usturoi, supa concentrata de legume, unt, maghiran si lamaie.

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 300 g faină albă
  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin

pentru umplutură:

  • 500 g anghinare
  • 200 g păstrăv afumat
  • 2 căţei de usturoi
  • 300 ml supă concentrată de legume
  • 30 g unt
  • 30 g făină albă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 crenguţă de măghiran
  • 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Frământă un aluat omogen din făină, ulei şi un praf de sare, adăugând câte puţină apă. Acoperă-1 cu un şervet şi lasă-1 20 de minute să se odihnească. Curăţă anghinarele, păstrează-le mijlocul şi pune-le în apă cu zeama de la lămâie.
Opăreşte anghinarele 7-8 minute în supă clocotită. Scurge-le, taie-le bucăţi şi căleşte-le într-o tigaie cu 2 linguri de ulei încins, împreună cu usturoiul zdrobit şi cu maghiranul.
Topeşte untul într-o cratiţă, adaugă făina şi prăjeşte-o câteva minute. Toarnă peste ea supa concentrată de legume, amestecând continuu cu telul. Fierbe totul circa 10 minute, până când obţii o compoziţie cremoasă.
Intinde din 3/4 din aluat o foaie subţire şi îm­bracă cu ea interiorul unei forme rotunde. Distribuie pe toată suprafaţa câteva bucăţi de anghinare şi pune deasupra un strat de păstrăv afumat tăiat bucăţele. Continuă în acelaşi mod până la terminarea ingredientelor, alternând straturile.
Toarnă sosul obţinut anterior, formează deasupra un grilaj din fâşii din aluatul rămas şi coace tarta 25 de minute în cuptorul încălzit la 180° C.
Tarta se poate servi atât caldă, cât si rece.

Tartă cu anghinare şi păstrăv afumat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.