Cosulete cu cireşe
PrinteazaO reteta delicioasa de cosulete cu cirese, foietaj, zahar, esenta de migdale, whisky, coaja de lamaie, zeama de lamaie, ou, zahar pudra.
- 500 g aluat foietaj
- 500 g cireşe
- 200 g zahăr
- o esenţă migdale
- 2 linguriţe whisky
- coaja de la o lămâie
- zeama de la o lămâie
- un ou pentru uns
- zahăr pudră
- hârtie de copt
Mod de preparare:
Se scoate aluatul de la congelator şi se lasă să se dezgheţe. Intre timp, se spală cireşele, se scot sâmburii şi se amestecă cu zahărul şi zahărul vanilat.
Se stropesc cu whisky şi esenţă de migdale şi se pun să fiarbă la baie de aburi. După ce au fiert cireşele şi s-a legat un sirop, se lasă să se răcorească la temperatura camerei.
Se încinge cuptorul la 140°C şi se tapetează tava cu hârtie de copt.
Se întinde aluatul pe planşetă şi se taie cu un pahar sau o formă rotundă. Se ung cu ou bătut şi se strâng uşor, în aşa fel încât să arate ca nişte coşuleţe după ce se coc.
Se pun în tavă şi se lasă să se rumenească. După aceea, se scot şi se umplu cu glazura de cireşe, se pudrează cu zahăr şi se ornează cu mentă.
Cosulete cu cireşe
Pofta buna!