Prăjitură cu cireşe şi frişcă
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu: oua, unt, coaja de lamaie, sare, zahar vanilat, zahar pudra, migdale, faina, frisca, crema de branza, cirese, menta.
- 8 ouă
- 300 g unt
- coaja de la 2 lămâi
- un praf de sare
- 1-2 plicuri zahăr vanilat
- 275 g zahăr pudră
- 100 g migdale măcinate
- 175 g făină
Ingrediente cremă:
- 500 g frişcă naturală
- 200 g cremă de brânză
- 500 g cireşe
- zahăr vanilat
- o esenţă migdale
- frunze de mentă proaspătă
Mod de preparare:
Se spală cireşele şi se scot sâmburii. Se lasă să se scurgă în sită. Pe deasupra, se pudrează cu pesmet.
Se pune untul moale într-un bol şi se amestecă cu zahărul şi zahărul vanilat. Se mixează până ce devine o cremă fină. Se adaugă apoi sarea, coaja de lămâie, migdalele măcinate şi făina cernută.
Se încorporează uşor, cu ajutorul unui tel pară, şi apoi se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt. Se întinde uniform şi se coace la 140°C.
Separat, se bate frişca împreună cu zahărul şi se amestecă cu crema de brânză şi un plic de vanilie. După ce s-a copt aluatul, se scoate, se lasă să se răcească uşor şi se taie pe jumătate.
Se serveşte cu cremă la mijloc şi se pudrează cu zahăr. Se ornează cu frunzuliţe de mentă.
Prăjitură cu cireşe şi frişcă
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura cu cirese si frisca