Borş de viţel cu ardei copţi
PrinteazaO reteta delicioasa de bors de vitel cu ardei copti din: carne slaba de vitel, ardei grasi, morcovi, pastarnac, patrunjel, ceapa, rosii, ulei de masline, leustean, patrunjel si bors.
- 300 g carne slabă de viţel
- 8 ardei graşi
- 3 morcovi
- 3 cartofi
- 1 păstârnac
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 3 cepe
- 500 g roşii
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 legătură leuştean şi pătrunjel
- 1 l borş
Mod de preparare:
Spălaţi bine carnea de viţel, o porţionaţi şi o puneţi la fiert în oala sub presiune, în 1 l apă. Spălaţi ardeii şi îi coaceţi pe plita încinsă ori pe flacără, apoi îi curăţaţi de coajă şi seminţe şi îi tăiaţi în fâşii. Curăţaţi şi spălaţi legumele rămase.
Când carnea a fiert, tăiaţi legumele după preferinţă şi le puneţii la fiert în oală, împreună cu uleiul, de această dată fără să acoperiţi vasul.
Separat fierbeţi borşul, îndepărtând spuma. Decojiţi roşiile, le curăţaţi de cotoare şi le mărunţiţi.
Adăugaţi în ciorbă roşiile, iar după câteva clocote, borşul şi ardeii copţi.
Repartizaţi ciorba în farfurii şi presăraţi verdeaţa proaspătă, fin tocată, chiar înainte de servire.
Borş de viţel cu ardei copţi
Pofta buna!