Prăjitură delicioasa cu scortisoara si mere
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar, zahar vanilat, lapte, ulei, praf de copt, faina, mere, scortisoara.
- 3 ouă
- 200 g zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 pahar cu lapte dulce
- 1 pahar cu ulei
- 1 plic praf de copt
- 300 g făină
Ingrediente umplutură:
- 15 mere mari
- 150 g zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 linguriţă scorţişoară
Mod de preparare:
Amesteci gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat, adaugi uleiul, laptele şi omogenizezi totul. încorporezi apoi albuşurile bătute spumă cu un praf de sare şi făina în care a fost amestecat praful de copt. Amesteci bine totul, obţinând un aluat mai subţire.
Torni jumătate din aluat într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină, apoi o dai la cuptor 5-6 minute. Dai pe râzătoare merele, le amesteci cu scorţişoară, zahăr şi zahăr vanilat.
Peste aluat pui umplutura, apoi torni cealaltă jumătate de aluat şi dai la cuptor pentru 20 de minute. Scoţi prăjitura de la cuptor, o laşi să se răcească apoi o pudrezi cu zahăr vanilat.
Poftă bună!