Borş la gheată
PrinteazaO reteta delicioasa de bors la gheata din: bors, oua, lapte, castraveti, sfecla rosie, carne tocata, smantana, verdeata si sare.
- 1/4 l borş
- 4 ouă
- 1 l lapte
- 2 castraveti
- 3 sfecle roşii
- 2–3 linguri carne tocată
- 2–3 linguri smântână
- 2 linguri verdeată tocată
- sare
Mod de preparare:
Puneţi 1 l de lapte la prins (la acrit). A doua zi când laptele este prins, îl puneţi la gheată. Puneţi la fiert 1/4 litru borş cu 3 sfecle roşii rase pe răzătoare.
După ce sfecla s-a înmuiat bine, o lăsaţi la răcit şi o daţi la gheată. Fierbeţi 4 ouă tari, le cojiţi şi le tăiaţi mărunt de tot. De asemenea, tăiaţi mărunt 2 castraveti, mărar şi pătrunjel.
Puneţi toate ingredientele în castron. Puteti pune şi bucătele de carne de pasăre, de vită sau de peşte, fierte, pe care le tăiaţi mărunt şi le puneţi, de asemenea, în castron.
Scoateti de la gheată laptele şi borşul, le turnaţi în castron şi amestecaţi totul. Adăugaţi smântâna şi potriviţi de sare. Puneţi borşul într-un castron aşezat pe o tavă cu gheată, îi conferă un aspect deosebit.
Borş la gheată
Pofta buna!