Rulou cu legume şi brânză
PrinteazaO reteta delicioasa de rulou cu legume si branza din: foitaj, spanac, morcovi, cartof, mazare, branza, smantana, unt, nucsoara, ou, sare si piper.
pentru rulou:
- 250 g foitaj
pentru umplutură:
- 250 g spanac congelat
- 120 g morcovi
- 150 g cartofi
- 80 g mazăre
- 1 50 g brânză pentru topit (Emmentaler, parmezan, mozzarella, caşcaval ş.a.)
- 120 ml smântână pentru gătit
- 30 g unt n
- ucşoară
- 1 ou
- sare şi piper
Mod de preparare:
Curăţă cartofii şi morcovii şi taie-i cuburi mici. Pune legumele tăiate şi mazărea într-o cratiţă cu apă clocotită şi opăreşte-le 3-4 minute. Topeşte untul într-o tigaie, pune legumele opărite şi spanacul decongelat, scurs şi tăiat mărunt. Fierbe totul 4-5 minute, apoi sărează şi piperează, după gust.
Adaugă un vârf de cuţit de nucşoară şi smântână. Amestecă bine cu o lingură de lemn şi continuă fierberea până când sosul se îngroaşă, stinge focul şi lasă compoziţia sa se raceasca.
Intinde aluatul pe planşetă şi acoperă-l cu felii de brânză pentru topit. Răstoarnă compoziţia cu legume, distribuind-o uniform.
Rulează foaia de aluat, cu legumele în interior, închide bine extremităţile pentru a nu ieşi umplutura şi unge suprafaţa ruloului cu ou bătut.
Unge cu unt o tavă (sau tapeteaz-o cu hârtie de copt), aşază ruloul cu atenţie, având grijă să nu se rupă în timpul manevrării, şi coace-l circa 40 de minute în cuptorul preîncălzit la 180° C.
Când este gata, scoate-l din cuptor, lasă-1 să se răcorească, taie-l bucăţi si serveste-l.
Rulou cu legume şi brânză
Pofta buna!