Curcan în foi de varză acră
PrinteazaO reteta de curcan in foi de varza acra din: curcan, grasime, varza acra si sare.
- 1 curcan de 3–4 kg
- 150 g grăsime de pasăre sau de porc
- câteva foi de varză acră
- sare
Mod de preparare:
Spălaţi bine curcanul cu apă rece, îl usucaţi folosind un prosop curat şi îl presăraţi cu puţină sare.
Înfăşuraţi curcanul în foile de varză acră, îl aşezaţi în tavă şi îl ungeţi cu grăsimea topită.
Turnaţi în tavă o cană cu apă şi daţi tava la cuptor timp de 1 oră, la foc mic, până iese sucul din carne.
Măriţi intensitatea focului şi continuaţi coacerea încă 1 ½ ore, stropind curcanul din când în când cu sosul format în tavă. Dacă este necesar, mai adăugaţi apă în tavă.
Îndepărtaţi foile de varză şi lăsaţi carnea să se rumenească. Îl aduceţi la masă cu garnitura preferată.
Curcan în foi de varză acră
Pofta buna!