Sarmale vegetariene cu stafide din: varza murata, rosii, bulion, stafide, orez, ceapa, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 kg varza murata 500 g rosii 4 linguri bulion 100 g stafide 1 cana cu orez 2 cepe 4 linguri de ulei 1 legatura de marar sare piper Mod de preparare: Se pun stafidele la înmuiat […]
Sarmale in foi de gulii
PrinteazaSarmale in foi de gulii din: orez, ceapa, marar, ulei, sare, piper si frunze de gulii.
- 200 g orez
- o ceapă tocată mărunt
- o legătură mărar
- ulei
- sare
- piper
- frunze de gulii
Mod de preparare:
Alegi bine orezul, îl speli şi-l laşi să se scurgă bine. Intre timp, cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui la călit în ulei. După ce s-a aurit ceapa pui şi orezul şi-l laşi să se călească puţin împreună cu ceapa.
Torni apă cât să acopere orezul şi laşi să fiarbă până ce orezul e fiert pe jumătate. Intre timp alegi şi frunzele de gulii şi le opăreşti cu apă sau cu apă cu borş.
Potriveşti orezul de sare şi piper şi adaugi mărarul tocat mărunt. Infăşori sărmăluţele şi le aşezi cu grijă în cratiţa în care le fierbi de obicei. Torni şi bulion subţiat cu apă, ca să aibă în ce fierbe.
Pofta buna!
Sarmale aromate
Sarmale aromate din: varza, carne tocata, ceapa, bulion, ulei, cimbru, slanina, sare, piper. Ingrediente: o varză acră mare un kg carne tocată amestec vită si porc 150 g orez 2 cepe 2 linguri bulion 2 linguri ulei o linguriţă cimbru sare piper o bucată slănină afumată 2 linguri bulion foi de dafin cimbru boabe de […]