Muschi de porc cu pesto
PrinteazaO reteta delicioasa de muschi de porc cu pesto din: seminte de pin, busuioc, patrunjel, rozmarin, cimbru, usturoi, ulei de masline, parmezan, sare, piper, muschi de porc, ceapa, sherry, supa de carne, dovlecei si smantana.
- 2 linguri seminte de pin
- 2 fire busuioc
- 2 fire patrunjel
- 2 fire rozmarin
- 4 fire cimbru
- 2 catei de usturoi
- 6 linguri ulei de masline
- 2 linguri parmezan ras
- sare
- piper
- 1 muschi de porc (circa 1,2 kg)
- 2 cepe
- 100 ml sherry
- 300 ml supa de carne
- 4 dovlecei
- 100 ml smantana
Mod de preparare:
Se prepară pesto: se prăjesc seminţele de pin într-o tigaie, fără adaos de grăsime. Se rup frunzu-liţele de busuioc, păfrunjel şi cimbru şi se toacă. Se troacă şi usturoiul. Se amestecă împreună cu seminţe de pin, 3 linguri ulei, parmezan, sare şi piper.
Se crestează carnea pe lung, dinspre capete spre mijloc. Se lărgesc puţin buzunarele obţinute şi se umplu cu pesto; se leagă friptura cu aţă, penţru a-şi păstra forma. Ceapa se taie felii.
Intr-o cratiţă se încing 3 linguri de ulei şi se prăjeşte carnea de jur-împrejur la foc iute.
Se adaugă feliile de ceapă şi se prăjesc puţin împreună. Se toarnă sherry şi se lasă să dea în clocot. Se aşază pe carne firele de rozmarin şi se toarnă supa; se acoperă cu un capac şi se lasă să se înăbuşe cca 30 min.
Dovleceii se curăţă, se taie jumătăţi, apoi felii. Se adaugă la friptură şi se pune din nou capacul; se lasă să se înăbuşe 20 min,; se scoate carnea din cratiţă.
Se adaugă smântână la legume, se sărează şi se piperează. Se taie friptura felii şi se serveşte cu dovlecei.
Muschi de porc cu pesto
Pofta buna!