Rulada de curcan umpluta cu caise
PrinteazaO reteta de rulada de curcan umpluta cu caise din: caise uscate, vin, piept de curcan, mustar, unt, sare, piper, ulei, supa, smantana si amidon.
- 200 g caise uscate
- 200 ml vin
- 1 kg piept de curcan fasonat pentru rulada
- 2 lingurite mustar
- 2 linguri unt topit
- sare
- piper negru macinat
- 2 linguri ulei
- 375 ml supa
- 100 ml smantana
- 1 lingurita amidon
Mod de preparare:
Se lasă caisele să se marineze cca 30 min. în vin de Madeira; se lasă să se scurgă şi se păstrează vinul. Carnea se unge cu muştar, se stropeşte cu unt topit şi se aşază deasupra caise; se sărează şi se piperează. Se rulează carnea pe lung şi se leagă cu aţă.
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se încinge uleiul într-o cratiţă şi se prăjeşte carnea de jur-împrejur; se toarnă supă şi vin, apoi smântână; se coace la cuptor cca 90 min., timp în care se întoarce de mai multe ori.
Se scoate rulada din cuptor şi din tavă şi se păstrează la cald. Se adaugă amidonîn sos şi se dă în clocot; se sărează şi se piperează. Se taie friptura felii şi se serveşte cu sosul şi cu o garnitură de orez.
Rulada de curcan umpluta cu caise
Pofta buna!