Ciorbă de lobodă cu usturoi
PrinteazaO reteta de ciorba de loboda cu usturoi din: loboda, bors, ceapa, morcov, usturoi, leustean, smantana, galbenus si sare.
- 500 g lobodă
- 1 l borş
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 2 căţei de usturoi
- 1 legătură leuştean
- 100 g smântână
- 1 gălbenuş
- sare
Mod de preparare:
Într-o oală de 2 litri, încălziţi 700 ml apă. Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi după preferinţă legumele. Le puneţi la fiert, timp în care alegeţii şi spălaţi frunzele de lobodă şi le adăugaţi în ciorbă.
Separat fierbeţi borşul, îndepărtându-i spuma. Turnaţi borşul, săraţi ciorba după gust şi lăsaţi să mai clocotească de 2 – 3 ori.
Curăţaţi şi zdrobiţi usturoiul. Stingeţi focul, dregeţi ciorba cu gălbenuşul bătut cu smântână, puneţi usturoiul şi amestecaţi. Înainte de servire, presăraţi leuştean tocat fin deasupra.
Ciorbă de lobodă cu usturoi
Pofta buna!