Drob de legume

Printeaza

O reteta delicioasa de drob de legume din: legume, ciuperci, boabe de grau, usturoi, margarina, varza alba, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Drob de legume

  • 500 g legume (praz, morcov, conopidă, ardei)
  • 200 g ciuperci
  • 200 g boabe de grâu
  • 2 căţei de usturoi
  • 4 linguri margarină
  • 4–6 foi de varză albă
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Zdrobiţi boabele de grâu (le daţi prin râşniţă), le spălaţi în mai multe ape şi le lăsaţi la înmuiat în 1/2 l apă clocotită timp de 30 de minute. Legumele, curăţate, spălate şi tăiate felii subţiri le căliţi în ulei încins. Adăugaţi ciupercile şi usturoiul, tăiate felii şi le mai fierbeţi câteva minute.

Când sunt gata, le luaţi de pe foc şi le amestecaţi cu 4 linguri de margarină şi grâul scurs. Opăriţi foile de varză şi le curăţaţi de cotoare.

Într-o formă de cozonac unsă cu ulei puneţi foile de varză, lăsând capetele să atârne pe afară. Turnaţi compoziţia de legume şi de grâu şi acoperiţi cu frunzele de varză care atârnă.

Daţi drobul la cuptor cam 20 de minute până se rumeneşte deasupra. Când e gata, răsturnaţi pe farfurie, tăiaţi drobul felii şi îl serviţi cu sos de roşii.

Drob de legume

Drob de legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.