Galuste cu gem
PrinteazaGaluste cu gem
- 1/2 kg cartofi făinoşi
- 2 ouă
- 200 g făină
- gem
- pesmet
- zahăr vanilat
Mod de preparare:
Pui cartofii cu tot cu coajă să fiarbă. După ce au fiert şi i-ai curăţat îi treci prin maşina de tocat sau îi pasezi cu mixerul, în pasta obţinută pui ouăle, făina şi un praf de sare şi amesteci bine ca să-ţi iasă un aluat potrivit, lei din aluat atâta compoziţie cât să-ţi iasă o găluşcă, pe care o modelezi în palme făcându-i o mică adâncitură.
Intr-o altă farfurie presari făină şi iei cu linguriţa puţin gem pe care-l treci prin făină ca să formezi umplutura şi să nu se desfacă la fiert. Pui gemul în găluşcă, o închizi şi o pui pe un suport presărat cu puţină făină ca să nu se lipească.
Pui apă la fiert şi când clocoteşte dai drumul cu grijă găluştelor să fiarbă. Sunt gata când s-au ridicat. Cât fierb găluştele pregăteşti pesmetul, astfel: într-o tigaie pui unt să se topească, apoi pesmetul şi-l laşi puţin să se rumenească în unt.
Adaugi zahăr vanilat, zahăr şi eventual puţină esenţă de rom, toate după gust. Scoţi găluştele fierte şi le treci repede prin pesmet. Le aşezi pe un platou şi le presari cu zahăr pudră.
Galuste cu gem
Pofta buna!
Incoming search terms:
- galuste cu gem
- gomboti cu gem
- galuste de cartofi cu gem
- galuste cu dulceata
Sunt bune galustele astea cu gem