Galuste cu gem

Printeaza

Galuste cu gem 

 

Ingrediente: Galuste cu gem

  • 1/2 kg cartofi făinoşi
  • 2 ouă
  • 200 g făină
  • gem
  • pesmet
  • zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Pui cartofii cu tot cu coajă să fiarbă. După ce au fiert şi i-ai curăţat îi treci prin maşina de tocat sau îi pasezi cu mixerul, în pasta obţinută pui ouăle, făina şi un praf de sare şi amesteci bine ca să-ţi iasă un aluat potrivit, lei din aluat atâta compoziţie cât să-ţi iasă o găluşcă, pe care o modelezi în palme făcându-i o mică adâncitură.

Intr-o altă far­furie presari făină şi iei cu linguriţa puţin gem pe care-l treci prin făină ca să formezi umplu­tura şi să nu se desfacă la fiert. Pui gemul în găluşcă, o închizi şi o pui pe un suport presărat cu puţină făină ca să nu se lipească.

Pui apă la fiert şi când clo­coteşte dai drumul cu grijă găluştelor să fiar­bă. Sunt gata când s-au ridicat. Cât fierb găluştele pregăteşti pesmetul, astfel: într-o tigaie pui unt să se topească, apoi pesmetul şi-l laşi puţin să se rumenească în unt.

Adaugi zahăr vanilat, zahăr şi eventual puţină esenţă de rom, toate după gust. Scoţi găluştele fierte şi le treci repede prin pesmet. Le aşezi pe un platou şi le presari cu zahăr pudră.

Galuste cu gem

Galuste cu gem

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • galuste cu gem
  • gomboti cu gem
  • galuste de cartofi cu gem
  • galuste cu dulceata

1 comentariu

  1. Sunt bune galustele astea cu gem

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.