Portofele picante

Printeaza

O reteta de portofele picante din: faina, lapte, oua, drojdie, ulei, otet, sare, spanac, telemea, ceapa, ficatei de pui, sare si piper.

Ingrediente:Portofele picante

  • 600 g faina
  • 200 ml lapte
  • 2 oua + 2 pentru uns
  • 30 g drojdie
  • 4 linguri cu ulei
  • 1 lingura cu otet
  • sare

pentru umplutura de spanac:

  • 200 g spanac
  • 150 g telemea
  • 1 ou
  • 1 ceapa
  • ulei
  • sare
  • piper

pentru umplutura de ficatei:

  • 300 g ficatei de pui
  • 1 ceapa
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Dizolvă drojdia în puţin lapte călduţ şi pune peste făina cernută. Adaugă ouăle bătute, uleiul, oţetul şi un praf de sare. Frământă aluatul până se leagă şi lasă-l să crească 45 de minute. Pentru umplutura de spanac, încinge o lingură cu ulei şi căleşte ceapa tocată.

Adaugă spanacul opărit şi ţine pe foc zece minute. Lasă să se răcorească, pune un ou, sare şi piper după gust, brânza rasă şi amestecă. Pentru umplutura de ficăţei, căleşte o ceapă în puţin ulei.

Adaugă ficăţeii şi căleşte-i zece minute.După ce se răcoresc, zdrobeste-i cu furculiţa şi aromatizează după gust. Intinde aluatul şi decupează cercuri. Aşază, pe rând, umpluturile.

Lipeşte marginile şi presează-le cu o furculiţă. Unge portofelele cu ouăle bătute şi coace-le pentru 20-30 de minute.

 

Portofele picante

Portofele picante

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.