Dovleac umplut cu masline si rosii

Printeaza

O reteta delicioasa de dovleac umplut cu masline si rosii din: masline, dovleac, rosii, suc de rosii, ceapa verde, cimbrisor, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Dovleac umplut cu masline si rosii

  • 200g masline
  • 1 dovleac placintar
  • 3 rosii
  • 1/2 cana cu suc de rosii
  • 1 legatura de ceapa verde
  • cimbrisor
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spală dovleacul, şterge-l cu un şervet curat sau lasă-l să se zvânte. Taie deasupra un capac şi, cu aju­torul unei linguriţe, scoate cu grijă seminţele.

Aşază măslinele într-un castron şi acoperă-le cu apă caldă. în dovleacul golit de seminţe, pune ron­dele de ceapă verde şi cubu­leţe de roşie, apoi măslinele.

Continuă cu straturile de ceapă roşie şi măsline până termini toate ingredientele. Toarnă deasupra su­cul de roşii şi adaugă sare, pk per şi cimbrişor.

Pune dovleacul într-o crăticioară cu puţină apă şi ulei şi lasă la cuptor, la foc moderat, 40 de minute. Serveşte cât este cald.

Dovleac umplut cu masline si rosii

Dovleac umplut cu masline si rosii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.