Rulada de ficat

Printeaza

Rulada de ficat 

Ingrediente:Rulada de ficat

  • 1 kg carne
  • 200 g ficat
  • 1 felie de pâine
  • 1 ou
  • frunze de pătrun­jel
  • 3 cepe
  • ulei
  • 1 ceaşcă zeamă de carne
  • 1 păhărel vin alb
  • 2 linguri smântână
  • sare

 

Mod de preparare:

Alegi carnea bucată întreagă, de sub coaste. O baţi bine cu ciocanul de şniţele fără s-o rupi şi o sărezi. Faci o tocătură din ficat dat prin maşină împreună cu o felie de pâine înmuiată în lapte şi stoarsă, 1/2 ceapă tocată, pătrunjel, sare şi un ou. întinzi umplutura pe carnea bine ştearsă, o rulezi ca pe o clătită şi o legi.

O pui apoi într-o cratiţă, pui puţin ulei şi o laşi să se rume­nească un pic. Torni un păhărel de vin alb şi zeamă de carne şi o-mâi laşi la cuptor să fiar­bă înăbuşit cam o oră şi jumătate.

Când e gata scoţi aţele, o aşezi pe o farfurie şi o tai iar sosul scăzut şi trecut prin sită îl amesteci cu puţină smântână sau ciuperci înăbuşite şi îl serveşti pe lângă friptură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.