Rulada de ficat
PrinteazaRulada de ficat
- 1 kg carne
- 200 g ficat
- 1 felie de pâine
- 1 ou
- frunze de pătrunjel
- 3 cepe
- ulei
- 1 ceaşcă zeamă de carne
- 1 păhărel vin alb
- 2 linguri smântână
- sare
Mod de preparare:
Alegi carnea bucată întreagă, de sub coaste. O baţi bine cu ciocanul de şniţele fără s-o rupi şi o sărezi. Faci o tocătură din ficat dat prin maşină împreună cu o felie de pâine înmuiată în lapte şi stoarsă, 1/2 ceapă tocată, pătrunjel, sare şi un ou. întinzi umplutura pe carnea bine ştearsă, o rulezi ca pe o clătită şi o legi.
O pui apoi într-o cratiţă, pui puţin ulei şi o laşi să se rumenească un pic. Torni un păhărel de vin alb şi zeamă de carne şi o-mâi laşi la cuptor să fiarbă înăbuşit cam o oră şi jumătate.
Când e gata scoţi aţele, o aşezi pe o farfurie şi o tai iar sosul scăzut şi trecut prin sită îl amesteci cu puţină smântână sau ciuperci înăbuşite şi îl serveşti pe lângă friptură.
Pofta buna!