Pachetele
PrinteazaO reteta simpla de pachetele din: faina, unt, apa, smantana, mozzarella, sunca, cimbru si sare.
- 250 g faina
- 125 g unt
- 6 linguri cu apa
- 1 lingura cu smantana
- 150 g mozzarella
- 150 g sunca
- cimbru uscat
- sare
Mod de preparare:
Cerne făina şi taie untul rece în bucăţele. Amestecă-le cu in cuţit. Adaugă sare, apa (câte puţin) şi smântână. Frământă repede pentru a obţine un aluat neted, destul de tare şi bun de întins. înveleşte-l într-un prosop de bumbac umed şi dă-l la rece o jumătate de oră.
Intinde-l cu sucitorul, împătureşte-l în trei şi ţine-l la frigider cât timp prepari umplutura. Dă mozzarella pe râzătoare şi taie şunca feliuţe. Intinde cu sucitorul o foaie subţire din aluat şi taie pătrăţele. Aşază pş fiecare mozzarella şi şuncâ, presară cimbru şi lipeşte.
Pune pacheţelele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coace-le până ce alu¬atul devine auriu şi crocant. Serveşte-le calde, cu sos de roşii sau ketchup.
Pachetele
Pofta buna!