Supă-cremă de fasole boabe cu busuioc
PrinteazaO reteta de supa crema de fasole boabe cu busuioc din: fasole boabe, ardei rosu, morcovi, ceapa, usturoi, ulei, hrean, busuioc, piper si sare.
- 500 g fasole boabe
- 1 ardei roşu
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri ulei
- 1 linguriţă hrean ras
- 5–6 frunze de busuioc verde
- piper
- sare
Mod de preparare:
Alegeţi fasolea, o spălaţi şi o puneţi la înmuiat pentru 12 ore. A doua zi, o fierbeţi la foc mic, în 1 litru de apă, schimbând apa de două ori, în primele 40 de minute. Aveţi grijă ca ori de câte ori schimbaţi apa, să o adăugaţi fierbinte peste boabe.
Curăţaţi şi spălaţi ceapa şi morcovii. Când boabele sunt fierte, strecuraţi supa şi, în zeama rămasă, fierbeţi legumele, în prealabil tăiate. Pasaţi prin sită sau în blender boabele de fasole şi legumele fierte.
Curăţaţi ardeiul şi usturoiul. Tăiaţi în fâşii ardeiul şi usturoiul şi le căliţi în uleiul încins. Adăugaţi crema de legume în oala cu zeamă, omogenizaţi supa, o săraţi şi condimentaţi după gust. Deasupra puneţi ardeiul, hreanul şi frunzele de busuioc fin tocate.
Serviţi supa cu crutoane de pâine sau cu mămăligă rece tăiată în cubuleţe.
Supă cremă de fasole boabe cu busuioc
Pofta buna!
Incoming search terms:
- supa crema de fasole boabe
- supa crema de fasole uscata
- supa crema de fasole
E reteta de post, nu-i asa?