Budinca de paste cu broccoli

Printeaza

O reteta delicioasa de budinca de paste cu broccoli din: penne, broccoli, conopida, unt, faina, lapte, telemea veche de oaie, parmezan, sare si piper.

Ingrediente:Budinca de paste cu broccoli

  • 300 g penne
  • 200 g broccoli (desfacut in buchetele)
  • 100 g conopida (desfacuta in buchetele)
  • 1 lingura cu unt
  • 1 lingura cu faina alba
  • 1 cana cu lapte
  • 150 g telemea veche de oaie (data prin razatoare)
  • 100 g parmezan
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbe pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Pentru broccoli şi conopidă, pune apă cu sare la fiert şi, când dăîn clocot, adaugă legumele. Fierbe- le 4-5 minute, pâră ce conopida şi broccoli s-au pătruns, dar nu s-au înmuiat.

Incinge untul într-o tigaie, adaugă făina şi amestecă un minut. Toarnă laptele treptat, amestecând încontinuu, până începe să fiarbă. Lasă 2-3 minute pe foc.

Adaugă jumătate din cantitatea de brânză, sare şi piper şi amestecă fără întrerupere. Ia de pe foc şi adaugă pastele şi legumele în sos.

Toarnă amestecul într-un vas termorezistent, presară restul de brânză şi parmezanul deasupra şi dă la cuptor 10-15 minute, până când prinde o crustă aurie.

Budinca de paste cu broccoli

Budinca de paste cu broccoli

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.