Salată cu pipote
PrinteazaO reteta delicioasa de salata cu pipote de pui din: salata verde, pipote de pui, telemea, cascaval, marar, ulei de masline, otet balsamic, sunca, ardei rosii, piper si sare.
- 1 salată verde mare
- 500 g pipote de pui
- 300 g telemea sau caş de vacă
- 100 g caşcaval
- 1 legătură mărar sau pătrunjel
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 linguri otet balsamic
- 100 g suncă presată
- 2 ardei roşii
- piper
- sare
Mod de preparare:
Puneţi la fiert pipotele în apă cu putină sare. Când sunt fierte, le scurgeţi şi le lăsaţi să se răcească. Spălaţi salata frunză cu frunză, iar după ce s-a scurs, o tăiaţi fideluță. Curăţati ardeii de seminte şi cotoare.
Tăiaţi şunca în fâşii, ardeii, brânza şi caşcavalul în cubulete, pipotele şi verdeata mărunt. Puneţi într-un borcan uleiul, otetul, sare şi piper după gust, înfiletaţi capacul şi agitati energic.
Aşezaţi ingredientele într-un castron, le stropiţi cu sosul şi acoperiţi castronul cu un capac. Amestecaţi salata prin răsturnări repetate. Introduceţi salata în frigider, pentru 10 – 20 de minute. O serviţi cu crutoane.
Salată cu pipote
Pofta buna!
Incoming search terms:
- salata de pipote