Ficatei cu sos de rosii si vin din: ficăţei de pasăre, lapte, ceapă, usturoi, roşii foarte coapte sau în bulion, cimbru uscat, vin alb dulce, unt, sare, piper. Ingrediente: 500 g ficăţei de pasăre 200 ml lapte 1 ceapă 1 căţel usturoi 2-3 roşii foarte coapte sau în bulion o linguriţă cimbru uscat 150 ml vin alb dulce 100 g unt sare piper Mod […]
Ficat in sos de vin
PrinteazaO reteta de ficat in sos de vin din: ficat de porc, ceapa, vin rosu, ardei gras verde, ardei gras rosu, ceapa verde, sare, piper si ulei.
Poate iti plae si:
- 500 g ficat de porc
- 3 cepe
- 300 ml de vin rosu
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei gras rosu
- 2 fire de ceapa verde
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Taie cepele in sferturi si pune-le la calit intr-o cratita cu ulei incins. Cand ceapa incepe sa se rumeneasca, scoate-o si pune in tigaie ficatul taiat bucati. Prajeste-l si stinge cu vin.
Pune ceapa in tigaie. Potriveste gustul de sare si piper si lasa ficatul la inabusit cu capac, pana ce scade vinul la jumatate.
Adauga ardeii grasi si taiati felii. Ia de pe foc dupa ce dierb ardeii. Orneaza cu ceapa verde tocata.
Ficat in sos de vin
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Ficatei de pui cu cartofi cremosi, vin rosu si sos de struguri albi
Ficatei de pui cu cartofi cremosi, vin rosu si sos de struguri albi din: unt, ceapă, cartofi, usturoi, smântână, sare, piper, ficăţei de pui, vin roşu dulce, zeamă de pui, struguri albi. Ingrediente pentru cartofii cremosi: 30 g unt 1 ceapă medie, curăţată şi tăiată 500 g cartofi, curăţaţi şi tăiaţi fin 1 căţel de usturoi, curăţat şi tăiat 284 ml smântână groasă sare şi […]
Pofta buna!
Foarte bun iese ficatul in felul asta, foarte bun, recomand!