Salată de quinoa cu halloumi prăjit și dressing de rodie – rețetă sănătoasă și rapida. Este o explozie de culori și arome, perfectă pentru un prânz sățios sau o cină ușoară. Quinoa este o sursă excelentă de proteine vegetale și fibre, în timp ce halloumi prăjit adaugă un gust bogat și o textură crocantă. Dressingul […]
Supă-cremă de pasăre
PrinteazaSupă-cremă de pasăre din: pui, morcovi, ceapa, unt, galbenusuri, lapte, faina si sare.
Ingrediente:
- 1 pui
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 100 g unt
- 3 gălbenuşuri
- 200 ml lapte
- 2 linguri făină
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi puiul şi îl fierbeţi la foc mic, în 3 litri de apă uşor sărată, timp de 45 de minute, îndepărtând spuma care se formează. Între timp, curăţaţi şi spălaţi morcovii şi ceapa.
Scoateţi într-un castron puiul fiert şi îl acoperiţi cu un capac. În zeama rămasă, fierbeţi timp de 15 minute morcovii, apoi strecuraţi supa.
Tăiaţi mărunt ceapa şi o căliţi în 50 g unt topit. Presăraţi făina şi stingeţi cu puţină supă fierbinte. Omogenizaţi sosul şi îl turnaţi în supă.
Curăţaţi puiul de pieliţe şi oase şi tăiaţi carnea în cuburi foarte mici sau o pasaţi în blender, împreună cu ½ cană cu supă.
Bateţi gălbenuşurile cu laptele. Le adăugaţi în supă odată cu bucăţile sau pasta de carne. Lăsaţi supa să mai dea în câteva clocote, apoi o săraţi după gust.
Tăiaţi untul rămas în felii subţiri, pe care le repartizaţi în farfuriile cu supă, înainte de a le aduce la masă.
Supă cremă de pasăre
Pofta buna!
Lichior de Merișoare – Nu numai că este delicios, dar prepararea lui este și o modalitate excelentă de a profita de beneficiile antioxidante ale merișoarelor. Acest lichior poate servi ca bază pentru diverse cocktailuri sau poate fi savurat simplu, bine răcit. Pregătire: 1 oră (activă), 6 săptămâni (pasivă) Total: 6 săptămâni și 1 oră Ingrediente […]