Tocanita cu crutoane aromate
PrinteazaO reteta delicioasa de tocanita cu crutoane aromate din: carne de porc impanata, ceapa, usturoi, carnati oltenesti, rosii decojite, paine, zeama de lamaie, ulei, ulei de masline, sare si piper.
- 700 g carne de porc impanata
- 1 ceapa
- 3 cateid e usturoi
- 3 carnati oltenesti
- 1 cutie de rosii decojite
- 5 felii de paine
- patrunjel
- zeama de lamaie
- ulei
- ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală carnea de porc, şterge-o cu un şervet. Taie carnea cubuleţe, condi- menteaz-o cu sare şi pune-o la prăjit în ulei. Separat, taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei împreună cu usturoiul zdrobit. Adaugă cârnaţii tăiaţi în bucăţi.
Stinge cu roşiile decojite şi presară un praf de sare şi piper. Lasă să dea într-un clocot, adaugă carnea prăjită şi lasă pe foc câteva minute.
timp, taie pâinea cubuleţe şi rumeneşte-o într-o tigaie unsă cu ulei de măsline. La final, adaugă pătrunjel tocat şi stropeşte cuzeama de lamaie. Serveste tocanita cu crutoane intregi sau zdrobite.
Tocanita cu crutoane aromate
Pofta buna!