Ruladă de conopidă
PrinteazaO reteta rulada de conopida din: unt, faina, lapte, oua, conopida, smantana, cascaval, jambon, sare si piper.
- 50 g unt
- 80 g făină
- 1/2 l lapte
- 3 ouă
pentru umplutură:
- 1/2 conopidă
- 100 g smântână
- 30 g caşcaval ras
- 50 g jambon tocat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi untul la încins, adăugaţi făina şi amestecaţi până la albirea totală. Subţiaţi sosul cu laptele fierbinte turnat deodată şi lăsaţi să fiarbă până la obţinerea unui sos gros. Săraţi şi lăsaţi să fiarbă 5 – 6 minute.
Lăsaţi apoi sosul să se răcească pe jumătate, apoi îl amestecaţi cu gălbenuşurile şi după aceea cu albuşurile bătute bine. Aşezaţi compoziţia într-o tavă pentru copt (mai adâncă), tapetată cu făină şi coaceţi 10 – 15 minute în cuptor.
Fierbeţi conopida în apă sărată, o desfaceţi bucheţele, o amestecaţi cu jambonul tocat şi cu o lingură de smântână şi lăsaţi să se înfierbânte. Umpleţi foaia de aluat cu această compoziţie, în care adăugaţi caşcaval ras.
Înfăşuraţi rulada cu grijă şi o aşezaţi pe un platou lunguieţ. Tăiaţi felii potrivite şi serviţi rulada cu smântână şi caşcaval ras.
Ruladă de conopidă
Pofta buna!