Chiftele marinate scăzute
PrinteazaO reteta de chiftele marinate scazute din: carne tocata, paine, ceapa, mazare, oua, usturoi, marar, patrunjel, boia iute, ulei, lapte, ceapa, ardei gras verde, morcov, supa de carne, suc de rosii, foi de dafin, sare si piper.
- 500 g carne tocata amestec (porc si vita)
- 1 felie de paine
- 1 ceapa
- 1 mana de mazare
- 2 oua
- 4 catei de usturoi
- 1 legatura de marar
- 1 legatura de patrunjel
- boia iute
- ulei pentru prajit
- sare
- piper
- lapte
pentru sosul de rosii:
- 3 linguri cu ulei
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 1 ardei gras verde
- 1 morcov
- 200 ml supa de carne sau de legume (sau apa calda)
- 250 ml bulion sau suc de rosii
- sare
- piper
- 1-2 foi de dafin
Mod de preparare:
Pune într-un castron mare carnea tocată şi felia de pâine înmuiată în lapte şi bine stoarsă, ouăle, usturoiul pisat şi ceapa dată pe râzătoare (ca să obţii nişte chifteluţe fine). Condimentează cu sare, piper şi boia după gust. Adaugă pătrunjel şi mărar, tocate foarte mărunt. Amestecă bine de tot cu mâinile, ca să se omogenizeze.
Modelează cu palmele ude chifteluţe rotunde, nu prea mari. Prăjeşte-le în ulei fierbinte. Scoate-le apoi pe hârtie absorbantă. Incinge uleiul într-o altă cratiţă. Adaugă căţeii de usturoi tocaţi feliuţe, ceapa tăiată mărunt şi mazărea şi lasă la călit 1- 2 minute, până se înmoaie.
Adaugă ardeiul şi morcovul tocate mărunt. Mai lasă puţin, apoi stinge cu supă sau apă şi lasă să dea într-un clocot.
Toarnă sucul de roşii, potriveşte de sare şi piper, pune şi foaia de dafin şi lasă la fiert încă 2- 3 minute. Pune chifteluţele în această marinată şi lasă să fiarbă împreună până când sosul scade îndeajuns. Acoperă şi lasă chiftelele în sos cu 20-30 de minutfe înainte de servire. Serveşte cu piure de cartofi.
Chiftele marinate scăzute
Pofta buna!