Friptura de porc cu mirodenii
PrinteazaFriptura de porc cu mirodenii
- un kilogram muşchi de porc
- 2 căpăţâni usturoi
- sare, piper, cimbru, rozmarin
- 50 g unt
- 2-3 linguri de ulei de măsline
- un pahar de vin roşu
- 2 linguri pesmet
- 1 lingură miere
Preparare:
Carnea se spală, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie şi se înţeapă cu furculiţa. Se unge cu ulei de măsline, se condimentează cu sare şi piper şi se înfăşoară cu o folie. Se bagă o oră la frigider să se macereze.
Se dă drumul la cuptor la 120°C şi se topeşte untul. Se curăţă usturoiul si se zdrobeşte. Se scoate carnea din frigider si se aşază într-o tavă de jena, se unge cu unt şi se pune muşchiul de porc.
Peste carne se pune untul topit, pesmet, piper, sare, cimbru. Se toarnă vinul, se pune usturoiul şi se bagă la cuptor. Tava se acoperă cu o folie de aluminiu sau cu un capac si se lasă la cuptor.
Se serveşte caldă cu sosul de vin, cu o salată de crudităţi sau sfeclă roşie.
Pofta buna!