Friptura de porc cu mirodenii

Printeaza

Friptura de porc cu mirodenii

Ingrediente

  • un kilogram muşchi de porc
  • 2 căpăţâni usturoi
  • sare, piper, cimbru, rozmarin
  • 50 g unt
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • un pahar de vin roşu
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingură miere

Preparare:

Carnea se spală, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie şi se înţeapă cu furculiţa. Se unge cu ulei de măsline, se condimentează cu sare şi piper şi se înfăşoară cu o folie. Se bagă o oră la frigider să se macereze.

Se dă drumul la cuptor la 120°C şi se topeşte untul. Se curăţă usturoiul si se zdrobeşte. Se scoate carnea din frigider si se aşază într-o tavă de jena, se unge cu unt şi se pune muşchiul de porc.

Peste carne se pune untul topit, pesmet, piper, sare, cimbru. Se toarnă vinul, se pune usturoiul şi se bagă la cuptor. Tava se acoperă cu o folie de aluminiu sau cu un capac si se lasă la cuptor.

Se serveşte caldă cu sosul de vin, cu o salată de crudităţi sau sfeclă roşie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.