Clătite din legume umplute cu ceafă afumată

Printeaza

O reteta delicioasa de clatite din legume: cartofi, ceapa, usturoi, oua, faina, lapte, unt, sare, ceafa de porc afumata, varza alba.

Ingrediente:

  • 700-800 g cartofi albiClătite din legume umplute cu ceafă afumată
  • 2-3 cepe
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 2 ouă
  • 1 ceaşcă de făină
  • 1 ceaşcă de lapte
  • unt sau margarină
  • sare
  • 300 g ceafă de porc afumată
  • 300-400 g salată de varză albă
  • rondele de ceapă pentru ornat

Mod de preparare:

Cureţi şi speli cartofii şi ceapa, apoi le dai pe răză­toarea mare. Adaugi usturoiul pisat, ouăle şi făina. Subţiezi compoziţia cu lapte şi adaugi puţină sare. In tigaie topeşti unt sau margarină şi torni cu poloni­cul din compoziţia de mai sus, preparând clătitele.

Ceafa de porc o feliezi subţire. Rondelele de ceapă pentru decor le căleşti uşor în unt. Pe jumătate de clătită aşezi felii de ceafă afumată, pliezi cealaltă jumătate peste ceafă şi o ţii pe foc 1-2 minute. Repeţi operaţiunea cu toate clătitele.

Le scoţi pe şerveţele absorbante, le aşezi pe un platou şi pe deasupra pui ceapa călită. Le servesti cu salată de varză.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.