Pui thailandez

Printeaza

O reteta delicioasa de pui thailandez cu: carne de pui, hasme, iarba de limon, ulei vegetal, pasta de curry, sos de peste, zahar, lapte de cocos, coriandru.

Ingrediente:Pui thailandez

  • 2 haşme sau o ceapă mică
  • 1 legătură de iarbă de limon
  • 1 lingură de ulei vegetal
  • 3-4 linguriţe pastă de curry thailandeză
  • 4 buc. piept de pui dezosat si curatati de pielita, taiati cubulete
  • 1 lingura sos de peste
  • 1 lingurita zahar
  • 4 frunze de lămâie kaffir uscate (sau de la congelator) sau sucul şi coaja de la o lămâie verde
  • 400ml lapte de cocos
  • o legătură de coriandru proaspăt

Mod de preparare:

Se curăţă haşmele sau ceapa şi se taie în jumătăţi pe lung. Se aşază bucăţile cu partea tăiată pe tocător şi se taie mărunt. Se toacă fin iarba de limon, începând de la capătul subţire până la cotor, care este mai tare (cel mai adesea descris ca fiind „lemnos” şi alb la mijloc).

Se adaugă bucăţile de pui şi se amestecă până la omogenizarea compoziţiei. Se adaugă sosul de peşte, zahărul, frunzele de lămâie şi laptele de cocos.

Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la minim şi se lasă, neacoperit, timp de 15 minute până este gata puiul. în acest timp se amestecă de câteva ori pentru a împiedica sosul să se prindă şi pentru a menţine puiul acoperit de sos.

Se încinge uleiul într-un wok sau o tigaie largă pentru câteva minute sau până ce uleiul se separă (are o consistenţă mai subţire). Se adaugă haşmele sau ceapa. Se căleşte 3-5 minute, până se înmoaie şi devine translucidă. Se adaugă pasta de curry şi se lasă 1 minut, amestecând continuu.

In timp ce puiul este pe foc, se curăţă frunzele de pe tulpinile de coriandru, se fac mănunchi şi se toacă grosier. Se gustă sosul şi se mai adaugă curry sau sare, dacă consideraţi necesar.

Se adaugă jumătate din cantitatea de coriandru în compoziţia sosului, iar restul se presară deasupra. Se serveşte alături de orez basmati.

Pui thailandez

Pui thailandez

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • pui thailandez

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.