Filet mignon

Printeaza

O reteta de file mignon din: muschi de vita, ulei, cognac, ceapa, unt, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Filet mignon

  • 700 g muschi de vita
  • 50 ml ulei
  • 50 ml cognac
  • 1 ceapa mica
  • 100 g unt
  • 5-6 fire patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi carnea de pielite şi ten­doane, spălaţi-o şi ştergeţi-o cu şerveţele. Tăiaţi carnea în 4 bucăţi egale, ungeţi-le cu ulei şi presăraţi-le cu piper proaspăt măcinat. Incingeţi într-o tigaie untul şi puneţi bucăţile de muşchi. Prăjiţi-le la foc mare 2 minute, apoi întoarceţi-le şi prăjiţi-le încă 2 minute.

Prăjiţi-le şi pe părţile laterale până când se rumenesc frumos pe toate părţile. Puneţi apoi tigaia la cuptor, la foc mare, pentru circa 15 minute.

Puneţi din nou tigaia la foc, pe aragaz şi adăugaţi ceapa tocată mărunt. Căliţi-o la foc mare împre­ună cu carnea 20-30 de secunde, apoi adăugaţi cognacul şi mai lăsaţi la foc mare 30-40 de secunde sau până când se eva­poră cognacul.

Serviţi preparatul fierbinte cu un cubuleţ de unt pus deasupra şi pre­sărat cu pătrunjel tocat mărunt.

Filet mignon

Filet mignon

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • filet mignon reteta
  • file mignon de vitel

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.