Filet mignon
PrinteazaO reteta de file mignon din: muschi de vita, ulei, cognac, ceapa, unt, patrunjel, sare si piper.
- 700 g muschi de vita
- 50 ml ulei
- 50 ml cognac
- 1 ceapa mica
- 100 g unt
- 5-6 fire patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de pielite şi tendoane, spălaţi-o şi ştergeţi-o cu şerveţele. Tăiaţi carnea în 4 bucăţi egale, ungeţi-le cu ulei şi presăraţi-le cu piper proaspăt măcinat. Incingeţi într-o tigaie untul şi puneţi bucăţile de muşchi. Prăjiţi-le la foc mare 2 minute, apoi întoarceţi-le şi prăjiţi-le încă 2 minute.
Prăjiţi-le şi pe părţile laterale până când se rumenesc frumos pe toate părţile. Puneţi apoi tigaia la cuptor, la foc mare, pentru circa 15 minute.
Puneţi din nou tigaia la foc, pe aragaz şi adăugaţi ceapa tocată mărunt. Căliţi-o la foc mare împreună cu carnea 20-30 de secunde, apoi adăugaţi cognacul şi mai lăsaţi la foc mare 30-40 de secunde sau până când se evaporă cognacul.
Serviţi preparatul fierbinte cu un cubuleţ de unt pus deasupra şi presărat cu pătrunjel tocat mărunt.
Filet mignon
Pofta buna!
Incoming search terms:
- filet mignon reteta
- file mignon de vitel