Dulceata de visine
PrinteazaDulceata de visine
- 1 kg zahăr
- 800 g vişine fără sâmburi
Mod de preparare:
Pui în cratiţa pentru dulceaţă, alternativ, un strat de vişine curăţate şi unul de zahăr până termini toată cantitatea. Aşezi cratiţa pe aragaz, la foc foarte slab, până se topeşte zahărul, mişcând-o din când în când.
Dai apoi focul iute şi fierbi dulceaţa până se leagă bine. Iei cât mai des spuma care se formează. Pentru a vedea dacă dulceaţa este gata, pui 2-3 picături de sirop pe o farfurioară rece. Dacă picătura rămâne ca un bob, dulceaţa e gata şi poţi să tragi cratiţa de pe foc.
Clatini cratiţa într-o parte şi în alta, ca să iasă spuma, pe care o înlături cu o lingură, apoi răstorni dulceaţa într-un castron şi-l acoperi cu un şervet umed.
Numai a doua zi, după ce s-a răcit de tot, umpli borcanele cu dulceaţă. Le păstrezi la loc răcoros, ferit de umezeala.
Pofta buna!