Dulceata de visine

Printeaza

Dulceata de visine 

Ingrediente:Dulceata de visine

  • 1 kg zahăr
  • 800 g vişine fără sâmburi

 

Mod de preparare:

Pui în cratiţa pentru dulceaţă, alternativ, un strat de vişine curăţate şi unul de zahăr până termini toată can­titatea. Aşezi cratiţa pe aragaz, la foc foarte slab, până se topeşte zahărul, mişcând-o din când în când.

Dai apoi focul iute şi fierbi dulceaţa până se leagă bine. Iei cât mai des spuma care se formează. Pentru a vedea dacă dulceaţa este gata, pui 2-3 pică­turi de sirop pe o farfurioară rece. Dacă picătura rămâne ca un bob, dulceaţa e gata şi poţi să tragi cratiţa de pe foc.

Clatini cratiţa într-o parte şi în alta, ca să iasă spuma, pe care o înlături cu o lingură, apoi răstorni dulceaţa într-un castron şi-l acoperi cu un şervet umed.

Numai a doua zi, după ce s-a răcit de tot, umpli borcanele cu dulceaţă. Le păstrezi la loc răcoros, ferit de umezeala.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.