Tort vegetarian de conopidă
PrinteazaO reteta delicioasa de tort vegetarian de conopida din: faina, margarina, boia dulce, cimbru, sare, conopida, broccoli, ceapa, margarina, lapte, supa de legume, cascaval, sare si piper.
- 175 g făină albă
- 75 g margarină
- 1/2 linguriţă boia dulce
- 1/2 linguriţă cimbru uscat
- 3 linguri apă
- sare
pentru umplutură:
- 1 conopidă mică
- 1 broccoli mic
- 1 ceapă
- 30 g margarină
- 1 lingură făină
- 250 ml lapte
- 1/2 cub concentrat supă de legume
- 75 g caşcaval
- sare
- piper
- boia dulce
Mod de preparare:
Frământaţi din ingrediente o masă omogenă, pe care o întindeţi într-o formă unsă cu ulei. Înţepaţi cu o furculiţă şi coaceţi în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, circa 20 de minute.
Buchetele de conopidă şi de broccoli, respectiv ceapa tăiată rondele, le fierbeţi în apă sărată, circa 10 minute. Între timp, topiţi margarina şi adăugaţi făina, amestecând continuu, să nu se formeze cocoloaşe.
După ce făina a prins o culoare arămie, stingeţi cu lapte şi cubul dizolvat în apă călduţă. La final adăugaţi 50 g de caşcaval ras, sare şi piper după gust. Aşezaţi legumele pe aluat, turnaţi sosul peste ele şi ornaţi cu restul de caşcaval ras. Introduceţi vasul din nou în cuptorul preîncălzit şi lăsaţi cam 10 minute, la foc domol.
Pudraţi tortul cu boia dulce şi lăsaţi încă 5 minute în cuptor, cu flacăra stinsă.
Tort vegetarian de conopidă
Pofta buna!