Budincă de legume în crustă de cartofi
PrinteazaO reteta delicioasa de budinca de legume in crusta de cartofi din: fasole verde, mazare, conopida, dovlecei, ceapa, cartofi, mozzarella, kaizer afumat, ulei de masline extravirgin, unt, lapte, faina, parmezan, ou si sare.
- 300 g fasole verde
- 300 g mazăre
- 200 g conopidă
- 3 dovlecei mici
- 1 ceapă
- 5-6 cartofi
- 100 g mozzarella
- 100 g kaiser afumat (bacon, prosciutto)
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 500 ml lapte
- 110 g unt
- 5 linguri făină albă
- 3 linguri parmezan ras
- 1 ou
- sare
Mod de preparare:
Topeşte 50 g de unt într-o tigaie, adaugă faina şi amestecă bine. Toarnă laptele în fir subţire şi amestecă permanent până când obţii un sos bechamel gros. Pune-i sare, după gust, şi lasă-1 să se răcească.
Curăţă legumele, fierbe-le (cu excepţia cartofilor şi a cepei), scurge-le şi lasă-le să se răcorească, apoi taie-le cubuleţe. Toacă ceapa mărunt şi căleşte-o puţin în uleiul încins, adaugă kaiserul tăiat cubuleţe şi legumele fierte. Amestecă şi lasă-le câteva minute să se întrepătrundă aromele.
Bate oul împreună cu parmezanul şi încorporează-le în sosul bechamel, apoi adaugă legumele şi brânza tăiată cuburi mici. Curăţă cartofii de coajă şi taie-i felii foarte subţiri. Unge un vas termorezistent cu circa 30 g de unt şi îmbracă-i fundul şi pereţii cu un strat din felii de cartofi.
Umple cu amestecul de legume şi acoperă cu un alt strat format din felii de cartofi. Presară un praf de sare şi bucăţele de unt pe toată suprafaţa. Coace în cuptorul încălzit la 180° C, timp de 25 de minute, până când cartofii capătă o culoare aurie. Serveşte budinca după ce ai lăsat-o câteva minute să se răcorească.
Budincă de legume în crustă de cartofi
Pofta buna!