Pane de aripioare
PrinteazaO reteta delicioasa de pane de aripioare din: aripioare, malai, oua, cascaval, ulei, sare, piper, boia, cimbru, rozmarin, kaizer, ansoa, ciuperci, masline si legume.
- 10 aripioare mai măricele
- 1 cană cu mălai
- 2-3 ouă
- 50 g caşcaval
- 2-3 linguri cu ulei
- sare
- piper
- boia,
- cimbru,
- rozmarin
pentru umplutură:
- bucăţi de kaiser
- anşoa
- ciupercuţe
- măsline (la alegere)
pentru garnitură:
- legume la alegere
Mod de preparare:
Spălaţi aripioarele, le ştergeţi prin presare cu şerveţele de bucătărie, faceţi mici tăieturi sub piele şi introduceţi după dorinţă: bucăţi de kaiser, anşoa, măsline, ciuperci micuţe etc.
Faceţi un amestec din mălai, sare şi piper şi treceţi aripioarele prin acest amestec, apoi le daţi prin ou bătut şi printr-un amestec de pesmet, caşcaval şi puţină apă. Aşa îmbrăcate, aşezaţi pulpele frumos pe o hârtie pergament, într-o tavă. Pulverizaţi cu puţin ulei pe toate pulpele şi daţi tava la cuptor.
Pulpele frumos rumenite şi calde le serviţi cu sos de soia, ketchup sau un piure de conopidă, cartofi sau alte legume (mazăre, broccoli, morcov) fierte, la alegere.
Pane de aripioare
Pofta buna!