Gris pargalit cu prune uscate

Printeaza

O reteta delicioasa de gris pargalit cu prune uscate din: lapte, zahar, gris, oua, unt, branza de vaci, scortisoara, prune uscate si sare.

Ingrediente:Gris pargalit cu prune uscate

  • 250 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 100 g gris
  • 3 oua
  • 1 lingura unt/margarina
  • 200 g branza de vaci
  • 1 lingura scortisoara
  • 200 g prune uscate
  • un varf de cutit de sare

 

Mod de preparare:

Puneţi laptele la fiert şi când e gata să dea în clocote, turnaţi-l peste ouăle untul /margarina şi scorţişoara. Când aţi obţinut o compoziţie omogenă, adăugaţi grisul pe care l-aţi prăjit în ulei până se rumeneşte bine.

Amestecaţi bine şi puneţi amestecul într-o tavă unsă, la cuptor, (la bain- marie e cel mai bine). Cuptorul trebuie să fie încălzit dinainte, preparatul se ţine la foc potrivit. Prunele se înmoaie câteva ore în ceai şi se pun deasupra grisului. Preparatul se serveşte cald sau rece.

Gris pargalit cu prune uscate

Gris pargalit cu prune uscate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.