Supă cu orez
PrinteazaO reteta delicioasa de supa cu orez din: rosii, morcov, patrunjel, telina, ceapa alba, ardei gras, zahar, orez, ulei, leustean si sare.
- 1 kg roşii bine coapte
- 1 morcov
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 bulb de ţelină
- 1 ceapă albă
- 1 ardei gras
- 1 linguriţă de zahăr
- 2 linguri orez
- 2 linguri ulei
- 1 legătură leuştean verde
- sare
Mod de preparare:
Tăiaţi roşiile bucăţi şi le puneţi la fiert cu apă numai cât să le acopere. Le strecuraţi de zeamă şi le treceţi prin sită sau blender, astfel încât să eliminaţi şi seminţele dar şi pieliţele.
Veţi obţine un bulion de roşii pe care, dacă vreţi, îl puteţi subţia cu apă, în cazul în care e prea gros. Fierbeţi în apă cu sare zarzavaturile tăiate.
Când sunt bine pătrunse, adăugaţi orezul, bulionul de roşii, uleiul, sarea, zahărul şi ardeiul tăiat fâşii.
După ce a fiert şi orezul, luaţi vasul de pe foc, adăugaţi verdeaţa tocată şi lăsaţi supa 5 minute să-şi ia gust de verdeaţă.
Supă cu orez
Pofta buna!