Piure de usturoi copt
PrinteazaO reteta delicioasa de piure cu: usturoi, cartofi, unt, sare, lapte.
- 3 căţei mari de usturoi in coajă
- 400g de cartofi făinoşi, curăţaţi de coajă şi tăiaţi bucăţele
- 85g de unt
- sare după gust
- 3 linguri de lapte
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul Ia 160°C. Se aşază căţeii de usturoi într-o tavă nu foarte adâncă şi se Iasă 20-30 de minute până ce coaja se îngălbeneşte şi plesneşte.
Intre timp, se fierb cartofii 15-20 de minute până se înmoaie.
Se scurg şi se bat împreună cu untul şi laptele, apoi se asezonează.
Când usturoiul este gata, se stoarce conţinutul din coajă şi se amestecă cu piureul.
Se menţine cald cât timp preparaţi friptura.
Pofta buna!