Salată de sfeclă aromată cu boabe de soia
PrinteazaO reteta delicioasa de salata de sfecla rosie cu: ulei de masline, coaja rasa de portocala, soia, cimbru, otet, hasma.
- 250g de sfeclă roşie
- 5 linguri ulei de măsline extravirgin
- coaja rasă de la o portocală
- 1 kg de boabe de soia congelate
- 3 crenguţe de cimbru
- 1 1/2 lingură de oţet din Sherry sau din vin roşu
- 1 haşmă mică, tăiată mărunt
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 160°C. Purtând mânuşi de bucătărie, se decojesc şi se curăţă bulbii de sfeclă şi se taie în bucăţi de 2cm grosime. Se aşază pe o folie mare de aluminiu şi se amestecă cu o lingură de ulei, jumătate din cantitatea de coajă de portocală rasă şi se asezonează.
Se dau împachetate la cuptor 45 de minute 1 oră, până când se pot înţepa uşor cu furculiţa. Se lasă să se răcorească.
Boabele de soia se opăresc pentru 3 minute în apă clocotindă până se înmoaie. Se scurg, se dau sub jet de apă rece, după care se lasă din nou la scurs.
Se culeg frunzele de cimbru de pe crenguţe şi se amestecă cu oţetul, restul de ulei şi haşma. Când se servesc, se amestecă toate ingredientele şi se presară cu restul de coajă de portocală.
Salată de sfeclă aromată cu boabe de soia
Pofta buna!