Dovlecei umpluţi cu orz
PrinteazaO reteta simpla de dovlecei umpluti cu orz din: dovlecei, usturoi, orz, ardei gras, cimbru, ulei de masline extravirgin, emmentaler, sare si piper.
- 450 g dovlecei (zucchini)
- 1 căţel de usturoi
- 140 g orz (sau arpacaş)
- 70 g ardei gras roşu
- 5-6 crenguţe de cimbru
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 60 g Emmentaler
- sare şi piper
Mod de preparare:
Fierbe orzul 15 minute în apă cu un praf de sare. Scurge-l, trece-l sub jet de apă rece şi pune-l într-un castron. Spală dovleceii, îndepărtează-le capetele şi taie-i în două, pe lungime.
Scobeşte-i de miezul alb şi toacă-l mărunt. Pune dovleceii scobiţi într-o oală cu apă clocotită şi cu 1 linguriţă de sare; fierbe-i 3-4 minute, scoate-i, scurge-i, lasă-i să se răcească şi aşază-i pe o tavă.
Curăţă ardeiul şi taie-1 cubuleţe. încinge uleiul de măs¬line într-o tigaie şi căleşte în el căţelul de usturoi decojit. Adaugă ardeiul şi miezul de dovlecel tocat. Pune sare şi piper, după gust, şi căleşte 5 minute.
Adaugă orzul fiert şi căleşte totul încă 3 minute. Pune frunzuliţele de cimbru tocate mărunt, amestecă, stinge focul şi încorporează brânza Emmentaler tăiată cuburi mici.
Umple dovleceii cu această compoziţie şi dă-i 5 minute la cuptor, la 180° C ca să se gratineze puţin. Aşază pe farfurii un pat din umplutura rămasă, pune deasupra dovleceii umpluţi, decorează cu o crenguţă de cimbru proaspăt şi serveşte.
Dovlecei umpluţi cu orz
Pofta buna!