Betisoare iuti
PrinteazaO reteta delicioasa de betisoara iuti din: nuci, ghimbir, miere, gem de caise, stafide, curmale, smochine si pesmet.
- 200g miez ras de nuci
- 2 linguri ghimbir ras cât mai mărunt
- 4 linguri miere
- 4 linguri gem de caise
- 2 linguri stafide
- 50g curmale uscate
- 50g smochine uscate
- 100 g pesmet dulce sau nuci măcinate pentru decorare
Mod de preparare:
Treceti prin maşina de carne curmalele, stafidele şi smochinele. în pasta obţinută adăugaţi nucile, gemul, mierea şi ghimbirul. Amestecaţi bine pentru omogenizare.
Trebuie să obţineţi o pastă mai vârtoasă, eventual suplimentaţi cantitatea de nuci şi ghimbir, dacă este necesar.
Intindeţi din această pastă o foaie cu grosimea de un deget, pe o planşetă acoperită cu un strat de nuci măcinate sau pesmet dulce.
Tăiaţi din foaie beţişoare cu lungimea de 5cm şi lăţimea de 2cm. Acoperiţi-le uniform cu pesmet sau nuci şi lăsaţi-le să se zvinte într-un loc uscat.
Betisoare iuti
Pofta buna!