Piept de curcan picant cu orez si curry
PrinteazaO reteta delicioasa de piept de curcan picant cu: orez, ulei de masline, ardei gras, ardei iute, curry, praz, supa.
- 150 g orez integral
- 500 g piept de curcan
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 ardei graşi (1 roşu, 1 galben)
- un ardei iute
- 2 linguriţe curry
- un fir de praz
- 200 ml supă
Mod de preparare:
Se fierbe orezul în apă cu sare. Când este gata, se lasă deoparte acoperit. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie felii, pe lat. Prazul se curăţă se spală şi se taie rondele. Ardeii se curăţă, se spală şi se taie fâşii.
Intr-o tigaie încinsă se pune uleiul, apoi se pun legumele la călit, timp de 5 minute. Se adaugă şi carnea, se presară curry şi ardeiul iute, se amestecă, se acoperă cu un capac şi se lasă câteva minute să se înăbuşe.
Se potriveşte de gust cu sare şi piper. Se adaugă şi supa şi se lasă să fiarbă, la foc mic, cam 10 minute. Mâncarea se serveşte caldă, pe pat de orez. Se ornează cu fir de mărar.
Piept de curcan picant cu orez si curry
Pofta buna!