Păstrăv cu legume
PrinteazaO reteta de pastrav cu legume din: pastrav, conopida, varza de bruxelles, ardei rosu, usturoi, portocale, sare, piper, ulei de masline, patrunjel si sos de soia.
- 1 kg păstrăv
- 250 g conopidă
- 200 g varză de Bruxelles
- 1 ardei roşu
- 2 cepe
- câţiva căţei de usturoi
- 2 portocale
- sare
- piper
- 60 ml ulei de măsline
- pătrunjel
- sos de soia
Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa şi usturoiul şi le tăiaţi mărunt. Curăţaţi peştele, îl evisceraţi şi îl spălaţi bine. Ungeţi peştele cu 2 linguri ulei şi îl aşezaţi pe un pat de ceapă.
Îl stropiţi cu zeama de la o portocală, îl presăraţi cu piper şi puţină sare şi introduceţi tava în cuptorul cald, la foc mijlociu, pentru 20 de minute.
Separat, curăţaţi şi spălaţi legumele rămase. După caz, le tăiaţi în bucăţi mari sau mici. Le fierbeţi în abur, pentru 15 minute. Repartizaţi în farfurii peştele şi legumele şi le stropiţi cu zeama portocalelor rămase şi sosul de soia. Decoraţi cu frunze de pătrunjel.
Păstrăv cu legume
Pofta buna!